Meteen Potter lezen in Kabul

Harry Potter was zaterdag ook in Afghanistan. Tientallen buitenlanders die in het geplaagde land werken wisten gelijk na publicatie een kopie te bemachtigen van het laatste Potter-deel van schrijfster J.K. Rowling en waren als een kind zo blij.

AP Ned

En dat allemaal dankzij John Connolly, een manager van Paxton International. Hij kocht vijftig exemplaren van het boek in Dubai en nam enkele uren later een vliegtuig naar Kabul. De Afghaanse douane wuifde hem glimlachend verder, zei Connolly.

De 41-jarige Jayne Cravens kwam na het telefoontje van Paxton zijn kantoor binnenstormen, "alsof ze 9 jaar oud was en het Kerst was", zei Connolly. "Het was echt fantastisch om te zien hoe ze op en neer sprong. Ze heeft zeker de fiets gekregen die ze aan de Kerstman had gevraagd."

Cravens: "Ik stuurde mijn vrienden sms'jes en niemand had het boek al. Ze zeiden allemaal: 'Ik kan niet geloven dat jij in Kabul bent en het boek eerder hebt dan wij.' Er zijn zoveel dingen die je niet kan krijgen in Kabul, maar je kan wel Harry Potter krijgen op de dag dat 'ie uitkomt."

En dan had ze ook nog het geluk dat haar computer het zaterdag begaf vanwege een virus en ze dus genoeg tijd had om lekker te lezen. Na een paar uur was ze op pagina 100.

Aangeboden door onze partners