Harry Potter betuigt steun aan gezin Maddie

Print
Bij de Engelse editie van het zevende boek over de tovenaarsleerling Harry Potter, dat op 21 juli in de winkels ligt, zal een geel lint, een foto van Madeleine "Maddie" McCann en een oproep zitten om het verdwenen Britse meisje terug te vinden. Dat heeft de vader van het meisje laten weten.
J.K. Rowling, de schrijfster van de Harry Potter-boeken, heeft aan de boekhandels van meer dan 200 landen waar "Harry Potter en de Relieken des Doods" ("Harry Potter and the Deathly Hallows") zal worden verkocht, gevraagd zich aan te sluiten bij het initiatief.

Gerry McCann dankte vanuit het Zuid-Portugese Praia da Luz, waar zijn vierjarige dochtertje op 3 mei verdween, Rowling voor haar grootmoedigheid. Volgens hem zullen door het initiatief miljoenen mensen in de wereld de zaak van Madeleine leren kennen en zal zo "de aandacht gevestigd worden op haar zaak en die van alle andere verdwenen kinderen". Hij zei te hopen dat ook de anderstalige edities van Harry Potter op het initiatief intekenen.

Madeleine "Maddie" McCann verdween begin mei toen ze in een kamer in een hotelcomplex van Prai da Luz lag te slapen samen met haar broertje en zusje, een tweejarige tweeling. Haar ouders zaten op dat moment te eten in een restaurant een 50-tal meter verderop.