Wellense peuter met bijtwonden zal nog uit rechteroog kunnen zien

Scanneronderzoek in het UZ Gasthuisberg in Leuven heeft uitgewezen dat er 80 tot 90 procent kans is dat de 19 maanden oude Lance Bijloos uit Wellen nog uit zijn rechteroog zal kunnen zien.

Belga

Het jongetje raakte zijn linkeroog definitief kwijt nadat hij dinsdag 17 juli bij zijn grootouders door een hond in zijn gezicht en keel gebeten werd.

"Het is wel nog afwachten hoe scherp het zicht door dat ene oog zal zijn. De spiertjes en de zenuwen van het oog bleken toch niet zo beschadigd als eerst gedacht. De peuter moet wel nog een aantal operaties ondergaan, onder meer aan zijn neus, die meteen na het incident in het Hasseltse Virga Jesseziekenhuis terug aangehecht werd", vertelt de Wellense burgemeester Johan Vanschoenwinkel (Open VLD) woensdag.

Dinsdag al raakte bekend dat het levensgevaar geweken was en dat de peuter opnieuw zelfstandig kan ademen. De artsen houden hem wel nog in kunstmatige coma. Na de aanval van de hond, een kruising tussen een rottweiler en een mastino, had de jongen een 25-tal breuken in het gezicht.