Rugbyspeler liep 4 maanden rond met tand in voorhoofd

Print
Een Australische rugbyspeler wiens hoofd moest worden gehecht na een botsing met het hoofd van een tegenspeler, kwam er pas na vier maanden achter dat er een tand van de andere man in zijn voorhoofd was achtergebleven.
Ben Czislowski, een voormalig lid van het nationale team en nu verbonden aan een club in Brisbane, speelde aanvankelijk gewoon door, maar kreeg na verloop van tijd last van een ooginfectie, vermoeidheid en pijnscheuten in zijn hoofd. Een bezoek aan de dokter bracht aan het licht dat er een tand in zijn voorhoofd was vastgegroeid.

"Ik kan er nu om lachen, maar de dokter zei dat het heel vervelend had kunnen aflopen omdat op tanden veel bacteriën zitten", zei Czislowski. De tand heeft hij bewaard en als zijn tegenstander hem wil kan hij hem komen halen.

Rugby is een ruige sport waarbij regelmatig tanden verloren gaan. In 2004 moest bij de Australische speler Shane Millard na een botsing met een tegenstander ook een tand uit het hoofd worden verwijderd.
En twee jaar daarvoor raakte een arm van de Australiër Jamie Ainscough, die destijds in Engeland speelde, zo ernstig ontstoken dat amputatie nog de enige uitweg leek - totdat de oorzaak van de infectie, een ingekapselde tand, werd ontdekt.