Voorlopig akkoord rond overname Dow Jones door Murdoch

Print
Er is een voorlopig overnameakkoord bereikt tussen News Corp. van de mediatycoon Rupert Murdoch en Dow Jones & Co, eigenaar van het gelijknamige persagentschap en van de Amerikaanse zakenkrant The Wall Street Journal (WSJ). Dat schrijven verschillende media.
Als gevolg van de berichten steeg het aandeel van Dow Jones dinsdag met 1,8 procent. De raad van bestuur van de mediagroep zal zich dinsdagavond over het akkoord buigen.

In het principeakkoord wijzigde Murdoch zijn eerder overnamebod van 60 dollar per aandeel of 5 miljard dollar in totaal, niet. Wel zou hij toegevingen gedaan hebben om de redactionele onafhankelijkheid van The Wall Street Journal te garanderen. Zo zou de gereputeerde hoofdredacteur Paul Steiger een zitje krijgen in de raad van bestuur van News Corp.

Het blijft uitkijken naar het standpunt van de familie Bancroft, die 64 procent van de stemgerechtigde aandelen van Dow Jones controleert. De familie veegde het eerste voorstel van Murdoch in mei van tafel. Volgens The Wall Street Journal zullen alle familieleden donderdag op de hoogte worden gebracht, waarna ze zich enkele dagen mogen beraden. Tegen volgende week zou er dan een definitieve beslissing kunnen vallen.