ABN Amro biedt topsporters in België "private banking"-diensten aan

Print
ABN Amro Private Banking, de afdeling die het vermogen van rijke klanten beheert, gaat zich specifiek richten op topsporters en entertainers in België. Dat kondigt de bank dinsdag aan in een mededeling. Een gelijkaardige dienst wordt al in Nederland aangeboden en volgens de bank is er potentieel in ons land.
"Wij denken de eerste in België te zijn die specifiek deze markt gaan bewerken", aldus executive vice president Paul Lembrechts.

De bank heeft enerzijds ervaring met het vermogensbeheer van topsporters en entertainers in Nederland. Het is ook een markt waar veel geld in omgaat. Anderzijds werkt bij ABN Amro Private Banking Piet den Boer, de oud-spits van KV Mechelen die geschiedenis schreef in de Europacup II in 1988, door het enige doelpunt te scoren in de finale tegen Ajax. "Den Boer wordt verantwoordelijk voor onze 'sports and entertainment desk' ", aldus Lembrechts. "Hij kent die wereld door en door."

Het vermogensbeheer van topsporters vraagt volgens ABN Amro een specifieke aanpak. "De carrière van die mensen verloopt anders dan bij de klassieke gefortuneerden. Het gaat snel tussen hun 20ste en 35ste en dan is het meestal afgelopen. Bovendien vragen ze ook vaak een internationale aanpak en die kunnen wij als bank bieden", legt Lembrechts uit.

Contracten zijn er nog niet getekend. Ook over de precieze doelstellingen geeft de bank geen cijfers vrij. "Het blijft een nicheactiviteit. Het gaat om een publiek van enkele honderden, niet meer."

ABN Amro beheert in België voor haar klanten een vermogen van 6,8 miljard euro. De bank heeft acht kantoren in ons land: twee in Antwerpen, en daarnaast Brussel, Gent, Hasselt, Kortrijk, Luik en recent Kasterlee.