Britse politie vreesde voor leven weduwe Litvinenko

De Britse politie die zoekt naar verdachten in het moordcomplot tegen de Russische zakenman Boris Berezovski vreesde ook voor het leven van twee andere Russische dissidenten, onder wie de weduwe van de vermoorde Russische KGB-agent Alexander Litvinenko. Dat schrijft The Observer zondag.

Belga

Volgens de Britse krant heeft Scotland Yard de weduwe Litvinenko en de uitgewezen Tsjetsjeense gezant Ahmed Zakajev gewaarschuwd dat hun leven gevaar liep. Die waarschuwing zou gegeven zijn kort voor de moordpoging op Berezovski in het Londense Hilton-hotel in juni.

Het bericht in The Observer komt er op het ogenblik dat de spanningen tussen Moskou en Londen hoog oplopen. Groot-Brittannië vraagt de uitlevering van een verdachte in de zaak-Litvinenko, maar Moskou weigert. Zowel Londen als Moskou stuurden daarop elk vier diplomaten uit het andere kamp het land uit.

The Sunday Mirror van zijn kant schrijft dat de man die verdacht wordt van de moordpoging op Berezovski is uitgewezen naar Rusland. De bewijslast tegen hem werd door het Britse gerecht onontvankelijk verklaard.

Aangeboden door onze partners