Kleine aanslag in de garage van een bank nabij Athene

In de nacht van zaterdag op zondag ontplofte een brandbaar voorwerp in de garage van een Griekse bank. De ontploffing veroorzaakte grote materiële schade aan zo'n 80 voertuigen, aldus een politiebron.

Belga

De explosie die rond 23.30 uur lokale tijd plaatsvond op zo'n 26 kilometer van Athene, veroorzaakte een brand. De brandweer kwam ter plaatse en de brand was snel geblust. Het brandbaar voorwerp was samengesteld uit gasflessen volgens de eerste informatie van de politie.

De voertuigen die zich op de parking bevonden, horen toe aan de bank. Ze waren in beslag genomen nadat cliënten hun schulden niet konden betalen. De auto's zouden per opbod worden verkocht. De politie onderzocht de plaats van het incident maar gaf geen verdere informatie over de oorzaak van de aanslag.

Dergelijke mini-aanslagen met gasflessen komen regelmatig voor in Griekenland. Volgens de politie zijn de daders anarchisten of aanhangers van extreem-links. Ze viseren heel vaak banken, openbare instellingen en buitenlandse gebouwen. Ze veroorzaakten tot op heden enkel materiële schade.

Aangeboden door onze partners