Ruim 40 Irakezen gedood in Irak

Print
Bij verscheidene incidenten her en der in Irak zijn zaterdag 41 mensen gedood. Bij een Iraaks-Amerikaanse operatie in Bagdad lieten tenminste zeventien burgers het leven, zeiden getuigen aan het onafhankelijke persbureau VOI (Voices of Iraq).
De zeventien burgers werden gedood bij een luchtaanval op vermoedelijke schuilplaatsen van opstandelingen in Hussainiya, een district in het noordoosten van Bagdad. Bij de aanval vielen ook verscheidene gewonden. Grondtroepen belaagden de opstandelingen twee uur lang en pakten talrijke mannen op. Na het vertrek van de troepen brachten bewoners van Hussainiya de gewonden naar ziekenhuizen.

Bij de ontploffing van een bom langs een weg in het district al-Baladiyat in het oosten van Bagdad vielen tenminste vijf doden en twaalf gewonden, meldde het televisiestation al-Jazeera . Elders in het land werden achttien gewapende mannen door een Iraaks-Amerikaanse troepenmacht gedood en 62 anderen gevangengenomen bij twee afzonderlijke aanvallen in Baquba, de hoofdstad van de provincie Diyala, die 57 kilometer ten noordoosten van Bagdad ligt, meldde VOI zaterdagmiddag.