Bommenlegger wou Potterfans treffen

Print
Voor een winkelcentrum in de Zuid-Pakistaanse stad Karachi is in de nacht van vrijdag op zaterdag een bom onschadelijk gemaakt kort voordat het centrum zou vollopen voor de verkoop van de laatste Harry Potter, zo is van de politie vernomen. De bommenlegger had wroeging gekregen en de politie verwittigd omdat hij zich opeens realiseerde dat kinderen het leven konden verliezen bij de bomontploffing.
"Iemand belde de politie anoniem op om te zeggen dat hij een bom in een auto voor het winkelcentrum Pak Towers had achtergelaten, maar dat hij plots besefte dat er kinderen zouden zijn en dat hij ons daarom opbelde", zei het hoofd van de gerechtelijke politie van Karachi, Manzoor Mughal.

Op de parking van een van de grootste winkelcentra van de economische hoofdstad van Pakistan vonden de speurders in een kleine auto twee jerrycans met in totaal tien kilo poeder. De explosieven waren met een elektronische detonator verbonden. Toch vond de politie geen mechanisme om de bom tot ontploffing te brengen, aldus een politieofficier.

De politie zette meteen de wijk af. Jongeren begonnen er al toe te stromen om het zevende deel van de avonturen van de leerling-tovenaar te pakken te krijgen. De opening van de winkel, die zaterdagochtend vroeg gepland was, werd uitgesteld tot zaterdagmiddag.