Zuid-Korea houdt zijn troepen in Afghanistan tot het einde van 2007

Print
Zaterdag bevestigde Zuid-Korea dat het geen enkele intentie heeft om de terugtrekking van zijn troepen in Afghanistan te vervroegen. Het einde is voorzien voor het einde van het jaar ondanks de ontvoering van achttien onderdanen.
'Ik wil uw aandacht vestigen op het feit dat de regering het parlement inlichtte dat de troepen in Afghanistan hun missie zullen vervolledigen en terugkeren op het einde van het jaar', aldus de minister van Buitenlandse Zaken Song Min-soon. 'De terugtrekking van de troepen moet gebeuren zoals voorzien. Wij kunnen onmogelijk 200 personen van vandaag op morgen terugroepen', aldus de minister. Zuid-Korea heeft in Afghanistan ongeveer 210 militairen en enkele medici die helpen bij de heropbouw van het land. Daarbij bevinden zich nog zo'n 140 burgers.

De Taliban verkondigde vrijdag dat het achttien Zuid-Koreaanse Christenen had ontvoerd. Zij bevonden zich op de verbindingsweg van Kaboul met Kandahar. De ontvoering is een van de omvangrijkste van buitenlanders sinds de val van het regime in 2001. Op diezelfde verbindingsweg werden ook twee Duitsers en vijf Afghanen ontvoerd. De Taliban eisen voor hun vrijlating het vertrek van de 3.000 Duitse militairen uit Afghanistan.