Bill Clinton roept op tot meer steun voor Afrika

Print
Voormalig president van de Verenigde Staten Bill Clinton heeft een wereldwijde oproep gelanceerd aan overheden en rijke burgers om meer steun te voorzien voor Afrika. Die extra middelen moeten de levensstandaard van het armste deel van de wereldbevolking verhogen, zegt Clinton.
Clinton deed zijn oproep bij het openen van een nieuw ziekenhuis in het Afrikaanse land Malawi. In dat ziekenhuis kunnen zo'n 100.000 mensen verzorgd worden. "We kunnen meer doen. Met dit project tonen we aan dat rijkere mensen en overheden wereldwijd, inclusief mijn land, dat kunnen doen en dat we goede resultaten kunnen boeken", aldus Clinton.

Het nieuwe ziekenhuis, gelegen in de Neno-regio in Malawi, telt 80 bedden en werd gefinancierd door de het fonds van Bill Clinton en door de Schotse miljardair Tom Hunter. Zij maakten voor het hospitaal 70 miljoen euro vrij.

"Malawi is als een van de armste landen ter wereld een voorbeeld van wat de armste mensen allemaal moeten ontberen. Weinig perspectieven, enorme problemen, weinig toegang tot middelen en een ondermaats wegennet waardoor de productie niet kan verspreid worden. De overheden kunnen een pak meer doen", zo verklaard de voormalige VS-leider.