Man verdrinkt tijdens poging om dochtertje te redden

Print
Een 39-jarige man uit Nijmegen is nabij de Spaanse badplaats Alicante aan de Costa Blanca verdronken tijdens een poging om zijn zesjarig stiefdochtertje Sharree te redden uit de golven.
BR>
Hij bereikte het meisje maar geraakte zelf niet meer uit de wilde zee. Hulpdiensten probeerden hem op een rotsplateau nog te reanimeren, maar zonder resultaat. In deze tragedie kwamen nog twee andere spontane redders om het leven. De Nijmegenaar wordt door iedereen als een held beschouwd.

Tamara Alwicher, de vriendin van de verdronken Nederlander John Aarts, doet het dramatische verhaal: “Wij waren al vroeg op het strand. Johns zoon Emilio (17) wou een klif in zee beklimmen. Ook mijn twee kinderen Sharree (6) en Dailley (8) doken het water in. Ik zag meteen dat het mis ging. Ik riep tegen John, ‘de kinderen zijn weg’, het gebeurde razendsnel.”

In de vloedlijn werden de kinderen ‘opgeslokt’ door een grote golf en door de stroming ver in zee gesleurd. Drie badgasten gingen zonder aarzelen het water in, op zoek naar de kinderen, nog slechts kleine stipjes in de verte. Ook John Aarts trok bliksemsnel zijn kleren uit en volgde.

“Zwem naar moeder”

Ondertussen wist zoon Emilio, staande op de rotsen, de 8-jarige Dailley uit het water te trekken. Emilio: “Mijn vader wist Sharree nog te bereiken, maar kon haar door de sterke stroming niet vasthouden. Het laatste wat ik hem hoorde roepen, was ‘Sharree, zwem naar je moeder en kijk niet om!’...”

Als bij wonder wist het 6-jarige meisje zwemmend de honderden meters naar het strand af te leggen. Johns vriendin Tamara: “Ze moet een engel op haar schouder gehad hebben. Toen ik mijn dochtertje zag, dacht ik dat het nog allemaal goed ging komen. Ik wachtte op John, maar hij haalde het niet.”

Een reddingsbrigade kon de man nog bereiken, maar na een lange reanimatiepoging stierf hij op een rotsplateau. Twee andere kandidaat-redders kwamen ook om het leven, een 57-jarige Spanjaard en een Zweed. De eerste verdronk in de golven, de andere kon nog het strand opklauteren, maar overleed daar aan een hartaanval. Zoon Emilio over zijn vader die in oktober zou trouwen met Tamara: “Voor mij is hij een held.”