Club Brugge stelt Sterchele voor

François Sterchele heeft de stilte doorbroken. Enkele uren voor de Brugse Metten werd de Belgische topschutter officieel voorgesteld bij Club Brugge. Netjes naast voorzitter Michel D’Hooghe showde hij het shirt met rugnummer 23. ”Dat nummer was op mijn vraag. Opdat mijn Luikse vrienden mij nog zouden herkennen. En, omdat dit getal mij bij Germinal Beerschot veel geluk heeft gebracht.”

jmartynowski

BR>

Wat zeg je tegen de mensen die bedenkingen hebben bij de hele soap? "Dat de transferperiode pas over een maand is afgelopen. Een beslissing voor vijf jaar neem je niet op eentweedrie. Zo’n zaken overleg je met de familie. Het is belangrijk dat alle twijfels zijn weggenomen."

Op de fandag van Club Brugge daagden overigens 20.000 fans op. Zij woonden onder andere een training van de beloften bij en kregen een rondleiding in het Jan Breydelstadion. In de Clubshop was het opmerkelijk dat nummer 23 van kersvers aanwinst François Sterchele bijzonder vlot over de toonbank ging. De apotheose was de spelersvoorstelling op het terrein en een showtraining waaraan aanwinst Sterchele deelnam.