Nieuwpoort: Vermiste schipper nog steeds spoorloos

De vermiste schipper, die sinds zaterdagmiddag spoorloos is, is nog steeds niet teruggevonden. Tussen 8.30 uur en 10.00 uur zondagmorgen werden de zoekacties nog hervat, maar die werden nadien weer gestaakt. Enkel een politieboot van politie Westkust patrouilleerd nog. Aan de schippers tussen Dover en Vlissingen werd gevraagd om uit te kijken naar een drenkeling.

Belga

De verdwijning van de 65-jarige schipper uit het Brusselse kwam aan het licht toen zijn onbemand zeilschip zaterdag rond 16.45 uur op automatische piloot tegen het Oosterstaketsel van de haven van Nieuwpoort voer. De Scheepvaartpolitie heeft het zeilschip de haven binnengesleept. Aan het Oosterstaketsel zelf is geen schade.

Het laatste signaal van het schip dateert van 11.20 uur zaterdagmiddag, op 18 zeemijl voor de kust van Duinkerke. Kort daarna is de schipper waarschijnlijk overboord geslagen.

De zoekacties concentreerden zich ter hoogte van de boeien waar hij voor het laatst gesignaleerd is. Onder meer de Franse en Belgische scheepvaartpolitie en marine, en de Seaking werden ingezet.