Emotioneel afscheid van overleden scoutsleider in Poederlee

Print
Een duizendtal mensen nam zaterdag afscheid van de achttienjarige Stijn Bastiaens. Het kerkje in Poederlee was te klein voor de vele aanwezigen. Vierhonderd mensen moesten buiten de viering meevolgen.
De jongeman uit Lille overleed afgelopen dinsdag tijdens een scoutkamp in Paliseul in de provincie Luxemburg. Bij het sjorren van een vlaggenmast kreeg hij een boomstam op het hoofd. Hij overleed later in het ziekenhuis van Esneux.

De lichtkleurige doodskist werd door zes collega-leiders van de scout Sint-Pieter in Lille de kleine kerk in Poederlee binnengedragen. Pater Kristiaans, aalmoezenier van de scouts, leidde de begrafenisplechtigheid van 'Bassie'.

Een tiental vrienden en familieleden namen tijdens de viering het woord en omschreven Stijn allemaal als een levenslustige jongeman die altijd lachte en voor iedereen klaarstond. Toen vader Guy Bastiaens het woord nam op het einde van de viering werd het in en buiten de kerk muisstil. "Als hij op kamp vertrok schreven mama, zus en broer altijd een briefje. Ik nam daar niet altijd de tijd voor maar dat wil ik nu goedmaken. Als je dit leest, schrijf je dan een briefje terug?"