Vlaams Belang protesteert bij 21 juli-actie in Bellewaerde

Print
Leden van het Vlaams Belang hebben in de nacht van vrijdag op zaterdag het logo, enkele wegwijzers en reclamepanelen van het Bellewaerde Park overplakt met pamfletten waarop de slogan "Minder België, meer Vlaanderen" te lezen stond. Dat bevestigt de directie van het pretpark. Bellewaerde pakte zaterdag met een stunt uit. De eerste honderd bezoekers van het park die de Brabançonne foutloos konden zingen, mochten gratis het park bezoeken.
De directie van Bellewaerde Park betreurt de actie van het Vlaams Belang. "Wij wilden op een positieve manier de nationale feestdag in de kijker zetten", zegt Anke Vanheirreweghe, woordvoerster van het park in Ieper. "Zaterdagochtend stelden we vast dat tal van pamfletten gekleefd waren op eigendommen van het park. We hebben de politie gevraagd om proces-verbaal op te stellen. Gelukkig hebben de bezoekers weinig van de pamfletten-actie gemerkt. Voor de grote massa aankwam, was alles alweer verwijderd."

Het initiatief om de eerste honderd bezoekers die het nationaal volkslied foutloos konden zingen gratis binnen te laten in het park, was een succes. Ook Miss België Annelien Coorevits kwam meezingen en gaf vervolgens aan iedereen een gratis toegangsticket. Vorige week organiseerde Bellewaerde Park op de Franse nationale feestdag een identiek initiatief, maar door de geringe mediabelangstelling vooraf kwamen slechts een veertigtal Fransen opdagen om de Marseillaise te zingen.