Twee doden bij ongevallen in Aalter - E40 naar Brussel versperd

Print
Twee zware verkeersongevallen hebben de E40 richting Brussel versperd ter hoogte van Aalter. Bij de twee ongevallen vielen twee doden en verschillende gewonden.
Zaterdagmorgen tussen 7.15 en 7.30 uur gebeurde in Lotenhulle (deelgemeente van Aalter) een eerste aanrijding toen een Audi aan hoge snelheid een motorrijder van de weg maaide en vervolgens tegen een vrachtwagen en een auto botste, zo zegt de wegpolitie. De motorrijder viel en raakte zwaargewond. Zijn partner reed naast hem op de moto. Bij de botsing met de vrachtwagen die daarop volgde, viel één dode in de Audi. De passagier rechts achteraan overleefde de klap niet. Daarna botste de auto nog op een andere wagen. Balans: vier voertuigen beschadigd, één dode en verschillende gewonden.

In de staart van de file die zich na dat incident vormde, gebeurde nog een ongeval waarbij ook één dode viel. Een personenwagen reed achter in op een vrachtwagen. De bestuurder van de personenwagen overleed. Wellicht had hij niet gezien dat zijn voorligger stopte. "De auto heeft vuur gevat en de chauffeur is verkoold", aldus de politie.

De hele rijbaan van de E40 richting Brussel zal zeker nog anderhalf à twee uur versperd zijn. Het gerecht doet er nu zijn vaststellingen. Men moet er in Aalter af en via de N409 naar de N466 rijden, om dan in Drongen (oprit 13) terug de E40 richting Brussel op te rijden. Richting kust vertraagt het verkeer, maar er wordt nog steeds gereden. Voorlopig, benadrukt de wegpolitie: "Er moet er maar één op zijn rem staan en we hebben ook daar vodden."