Bejaarde vrouw omgekomen bij brand in Aarschot

In het Vlaams-Brabantse Langdorp, een deelgemeente van Aarschot, is woensdagnamiddag een 70-jarige vrouw om het leven gekomen bij een brand.

Belga

De chalet waar de vrouw woonde, is volledig uitgebrand, meldt de lokale politie. De vrouw was bij het begin van de brand niet in de woning maar zou terug naar binnen gelopen zijn om haar katten te redden. Dat werd haar fataal.

De brand in de chalet, die in het bos gelegen is, brak omstreeks 16.30 uur uit. Het was de bewoonster zelf die een goede vriend verwittigde toen ze de brand opmerkte. Ze zei ook dat haar katten nog in de woning zaten. Die vriend raadde haar aan zeker niet naar binnen te gaan en verwittigde op zijn beurt de brandweer. Vervolgens ging hij de hulpdiensten op enige afstand van het chalet opwachten om hen de weg te wijzen.

Toen de vriend samen met de hulpdiensten ter plaatse kwam, sloegen de vlammen al uit de woning en was de vrouw niet meer te bekennen. Het kostte de brandweer van Aarschot een goed uur werk om de vlammen onder controle te krijgen en de brand te blussen. De 70-jarige bewoonster werd verkoold teruggevonden.

Over de oorzaak van de brand bestaat er nog geen duidelijkheid, maar volgens de lokale politie zou er geen enkele reden zijn om kwaad opzet te vermoeden. Een branddeskundige van het Leuvense parket onderzoekt de zaak.