Deltavlieger crasht in Drongen: 30-jarige piloot nog steeds kritiek

Print
De piloot van de deltavlieger die dinsdagavond neerstortte in Drongen, verkeert nog steeds in levensgevaar.
Dat meldt het parket van Gent. Volgens een getuige van het ongeval zou turbulentie aan de basis van het ongeval kunnen liggen.

Het ongeval met de deltavlieger of ULM-vliegtuigje gebeurde rond 21 uur. Een getuige, een man uit Drongen die ook deltavliegen beoefent, had vanuit zijn wagen gezien dat de piloot in moeilijkheden verkeerde.

Hij zag dat het zeil van het toestel aan het schudden was en dat het vliegtuigje hoogte verloor. Het toestel stortte neer in een weiland aan de Halewijnstationstraat in Drongen. De piloot bevond zich onder de deltavlieger en moest bevrijd worden door de getuige en twee omwonenden.

Het slachtoffer is geen 63-jarige man, zoals eerst gemeld, maar een 30-jarige man uit Nevele. De man werd met levensgevaarlijke verwondingen naar het ziekenhuis Sint-Lucas gebracht. Zijn toestand is stabiel maar nog steeds kritiek.

Uit de eerste gegevens blijkt dat het toestel nog over voldoende brandstof beschikte en dat de piloot de veiligheidsvoorschriften volgde. De getuige vermoedt dat het toestel af te reken kreeg met turbulentie door het warme weer. Een deskundige van het Gentse parket heeft het toestel in beslag genomen voor verder onderzoek.