Tiener levensgevaarlijk gewond bij vechtpartij na Gentse Feesten

Print
Een 18-jarige jongeman uit Oosterzele verkeert in kritieke toestand nadat hij dinsdagmorgen betrokken was bij een vechtpartij in de rosse buurt aan het Zuid in Gent. Dat meldt het parket van Gent.
De tiener had samen met drie vrienden de Gentse Feesten bezocht. Rond zes uur 's morgens kregen ze daar ruzie met vier allochtone jongeren, aldus hun verklaring. Er zou een conflict tussen de twee groepen geweest zijn, maar daarna gingen ze elk hun eigen weg. De tiener en zijn drie vrienden stapten daarna naar het Zuid, om de bus naar huis te nemen.

Samen met twee andere vrienden besloot de tiener om omstreeks 7 uur nog een wandeling te maken door het "Glazen straatje", de Gentse prostitutiebuurt. Een van de jongeren wou niet mee en bleef wachten aan de hoek met de Vlaanderenstraat. Enkele minuten later keerde de 18-jarige jongeman met een bebloed hoofd terug. Hij kon nog verklaren dat ze in de val waren gelokt en slagen hadden gekregen. De tiener werd met zware hoofdletsels naar het ziekenhuis Jan Palfijn gebracht. Er werd een hersenbloeding vastgesteld en de jongen onderging een schedelboring. Hij verkeert nog altijd in levensgevaar.

Het parket onderzoekt nog wat er juist gebeurde in de rosse buurt. Een van de vrienden verklaarde dat ze er slagen hadden gekregen van de allochtone jongeren waarmee ze eerder ruzie hadden. Ook hij raakte lichtgewond aan het aangezicht. De vermeende daders zijn voorlopig spoorloos.