Onverzekerde chauffeur zonder rijbewijs vlucht voor controle

Print
De lokale politie van Brussel Hoofdstad/Elsene heeft maandag een 26-jarige jongeman opgepakt die een hele reeks verkeersovertredingen had begaan. De man probeerde bovendien aan de politiecontrole te ontsnappen en reed daarbij bijna voetgangers aan. Hij bleek rond te rijden zonder verzekering en had een rijverbod.
Een politiepatrouille merkte de man op aan de Barthélémylaan toen hij rondreed met zijn Volkswagen Golf. Hij droeg geen veiligheidsgordel en was aan het bellen met zijn gsm. Toen de agenten hem teken deden te stoppen, gaf de man gas en ging er vandoor. Even verderop raakte hij klem in het verkeer en deden de agenten hem opnieuw teken. Ditmaal volgde de bestuurder het bevel op maar niet voor lang want zodra hij de kans kreeg, ging hij er opnieuw vandoor.

De patrouille zette de achtervolging in en zag hoe de man twee rode lichten negeerde en een eenrichtingsstraat in de verkeerde richting inreed. Daarbij moesten verschillende voetgangers wegspringen.

Uiteindelijk kon de man toch tegengehouden worden. Bij controle bleek dan dat zijn voertuig niet verzekerd was en dat hij geen rijbewijs bij had omdat hij al verschillende malen een rijverbod had gekregen. Bovendien lag in zijn koffer een baseballbat. Zowel het voertuig als de baseballbat zijn in beslag genomen en de jongeman zal het binnenkort opnieuw voor de politierechtbank mogen uitleggen.