'Scheldeverdieping kan dit jaar nog starten'

Print
Volgens Vlaams minister-president Kris Peeters (CD&V) kan de Scheldeverdieping nog dit jaar gestart worden. In Nederland zijn er vertragingen opgetreden in de projecten rond natuurbehoud die in de Vlaams-Nederlandse Scheldeverdragen zijn voorzien, maar die vertragingen leggen geen hypotheek op de start van de Scheldeverdieping, zegt Peeters.
Vlaanderen en Nederland hebben verdragen gesloten in verband met de Schelde. De verdieping van de vaargeul moet de haven van Antwerpen toegankelijk maken voor grotere schepen, terwijl andere projecten moeten zorgen voor veiligheid en natuurlijkheid in en rond de Schelde.

De Nederlandse minister van Landbouw waarschuwde onlangs voor vertragingen in een aantal projecten rond de natuurlijkheid van het Scheldegebied. Annick De Ridder (Open Vld) stelde hierover een vraag aan minister-president Peeters.

Die zei dat de vertragingen de timing voor de start van de Scheldeverdieping, eind dit jaar, niet in het gedrang zouden mogen brengen. Het verdrag zegt dat vertragingen voor een project de voortgang van andere projecten niet zullen hinderen, aldus Peeters.