Drie jaar cel voor steaming

Print
De correctionele rechtbank van Antwerpen heeft Chakib Z.L.G. dinsdag veroordeeld tot drie jaar cel voor vijf feiten van steaming. Vier medebeklaagden werden vrijgesproken. De strafrechter achtte het niet bewezen dat zij bij de feiten betrokken waren.
Chakib sloot zich in 2005 bij een jongerenbende aan die zijn werkterrein van Brussel naar Antwerpen had verlegd. In Brussel hadden de leden immers geduchte concurrentie van vier andere bendes en viel er voor hen niet veel meer te rapen.

De jongeren sloegen doorgaans toe in metrostations en aan bushaltes. Ze kozen vooral tieners uit die ze intimideerden tot ze hun gsm's, mp3-spelers of geld overhandigden. Als ze niet snel genoeg met hun spullen over de brug kwamen, schrokken de bendeleden er niet voor terug om grof geweld te gebruiken of hen te bedreigen met een mes.

Chakib werd eind 2005 opgepakt. Alle slachtoffers duidden hem aan als een van de daders. Vijf feiten van steaming tussen eind oktober en eind december 2005 kunnen aan hem gelinkt worden. Hij maakte zich ook schuldig aan de diefstal van een laptop uit een zonnecenter.