2 jaar voor handtasdief met wrok tegenover OCMW

Print
De correctionele rechtbank van Antwerpen heeft de 24-jarige Yasin B. dinsdag veroordeeld tot twee jaar cel voor een gewelddadige handtasdiefstal die hij in de zomer van 2005 pleegde. De beklaagde verklaarde dat hij de feiten pleegde uit woede op het OCMW omdat hij geen uitkering kreeg.
De feiten speelden zich op 11 augustus 2005 af in Antwerpen. Yasin beroofde een zestiger uit Deurne van zijn handtas in de Amerikalei. De man zette de achtervolging in. De beklaagde draaide zich op een gegeven moment om en dreigde ermee het slachtoffer neer te steken.

In de Allewaertstraat konden drie getuigen Yasin overmeesteren. Hij verweerde zich en stak een van hen, een twintiger uit Brecht, in het rechterbeen. Toch kon deze de beklaagde nog in bedwang houden tot de politie er was. Toen de agenten Yasin fouilleerden, troffen ze een hoeveelheid hasj aan.

Het was niet de eerste keer dat Yasin voor de rechtbank verschijnt. In maart werd hij tot drie jaar cel veroordeeld voor een gewelddadige diefstal in oktober 2006. De rechtbank gaf hem daar dinsdag nog eens twee jaar bovenop. Hij moet ook het slachtoffer van de diefstal en de getuige die hij neerstak ieder 1.000 euro schadevergoeding betalen.