Queen Elizabeth donderdag op bezoek in België

Print
De Engelse koningin Elizabeth II brengt donderdag samen met haar man, de hertog van Edinburgh, een staatsbezoek aan ons land. Ze bezoeken achtereenvolgens Waver, Laken, Ieper en het militair kerkhof Tyne Cot in Passendaele. De Belgische koninklijke familie vergezelt hen de hele dag.
Donderdagmorgen om 10 uur ontvangt het Britse koningspaar prins Filip en prinses Mathilde in de salons van het Brusselse hotel Le Méridien. Een tiental minuten later vertrekt het gezelschap naar Waver, waar ze het farmaceutisch bedrijf GlaxoSmithKline Biologicals bezoeken. Daar buigen ze zich over de gezondheid in ontwikkelingslanden, gezondheid bij vrouwen en het griepvirus.

Daarna worden de Queen en haar man verwacht in het paleis van Laken voor een lunch met koning Albert en koningin Paola. Om 15 uur vertrekt het Engelse koningspaar samen met koningin Paola naar Ieper. Ze bezoeken er de Menenpoort, waarin de namen staan gegraveerd van de Britse soldaten die tijdens de Eerste Wereldoorlog vielen in de Westhoek.

Op het kerkhof Tyne Cot in Passendaele wonen ze vervolgens een ceremonie bij om de 90e verjaardag van de slag bij Passendaele te herdenken.

Om 17.20 uur vertrekken Queen Elizabeth en de hertog van Edinburgh opnieuw naar Londen.