Beroepsverenging plastische chirurgen boos op tv-programma

Print
De Koninklijke Belgische Vereniging voor plastische chirurgie is niet te spreken over een Franstalige televisieprogramma waarin de winnaar een paar "nieuwe borsten" cadeau krijgt. Ondervoorzitter dr. Stan Monstrey en bestuurslid dr. Jean Luc Nizet vinden het format indruisen tegen de beroepsethiek.
De beroepsvereniging heeft al de Orde der Geneesheren gecontacteerd, die de vereniging gelijk geeft. Het gewraakte programma is van "Plug TV" (RTL), zegt Monstrey. "Plug TV is een filiaal van RTL en wil in de maand juli een "wedstrijd" organiseren waarbij de winnaars een "paar borsten" krijgen, het is te zeggen een esthetische chirurgie-ingreep".

De Nationale Raad van de Orde der Geneesheren, die eerder al een advies uitbracht naar aanleiding van een live-uitgezonden bevalling, blijft bij zijn standpunt "en keurt deze uitbating van patiënten voor commerciële of publicitaire doeleinden af. Hij meent dat artsen niet kunnen meewerken aan dergelijke reality-televisieprogramma's en verzoekt de provinciale raden toe te zien op de naleving van dit advies.".