Brussels Airlines heeft gebrek aan piloten

Print
De voorbije zes maanden heeft luchtvaartmaatschappij Brussels Airlines al een vijftigtal piloten en co-piloten zien opstappen. De Belgische luchtvaartmaatschappij ontkent dat ze uit gebrek aan piloten al vier vluchten moeten annuleren.
Om de vluchten in september en oktober te verzekeren, heeft Brussels Airlines "tijdelijk" een tiental gewezen Sabena-piloten opgeroepen. Deze 58- en 59-jarige piloten zullen onder een onafhankelijk statuut op lange afstandsvluchten worden ingezet. Om het personeelstekort op de Europese vluchten op te vangen, zal Brussels Airlines een vliegtuig met piloten van een andere luchtvaartmaatschappij huren.

De mensen die het bij Brussels Airlines voor bekeken houden, zijn meestal ervaren piloten die op de recruteringslijsten van Air France stonden of voor een beter loon bij lage kostenmaatschappijen kiezen.

Om het probleem te bedwingen, heeft Brussels Airlines een aanwervingscampagne op poten gezet en overweegt de luchtvaartmaatschappij ook de loonschalen te herzien.