'WK Stuttgart misschien afgelasten'

Print
De Duitse minister van Binnenlandse Zaken Wolfgang Schäuble (CDU) zegt zaterdag in een interview met de Berliner Tagesspiegel (www.tagesspiegel.de) dat de reeks dopingschandalen in het wielrennen mogelijk grote gevolgen kan hebben voor de organisatie van het WK in Stuttgart (26-30 september). De minister neemt zelfs het woord afgelasting in zijn mond.
"Het WK in Stuttgart bevindt zich in een kritieke situatie. Het is niet uitgesloten dat ook de organisatoren opnieuw rond de tafel gaan zitten om alles eens op een rijtje te zetten. "Misschien komen ze wel tot de conclusie dat een afgelasting nodig is om een nieuwe start te kunnen maken."

Schäuble staat niet afkerig tegenover het idee. De beloofde 150.000 euro steun aan het WK, houdt hij voorlopig op zak. Maandag heeft hij een onderhoud met Pat McQuaid, de voorzitter van de internationale wielerunie (UCI).

De minister haalt in het interview ook uit naar zijn landgenoot Erik Zabel, die opbiechtte dat hij in het verleden epo gebruikte, en de Tour de France. "Erik Zabel is in Duitsland altijd vereerd als een held, maar dat hij nu aan start verschijnt van de Tour de France, begrijp ik niet. Ik heb altijd met veel belangstelling naar de Tour gekeken, maar daar heb ik nu geen zin meer in. Ik geloof er niet meer in. Ik ben tegen levenslange schorsingen, maar de wielerwereld moet wel dringend maatregelen nemen om zijn imago te herstellen..."