Venus Williams wint Wimbledon voor vierde keer

Print
Marion Bartoli heeft een dag na haar stuntzege tegen Justine Henin niet opnieuw voor een grote verrassing kunnen zorgen. In de finale van Wimbledon verloor de 22-jarige Française na anderhalf uur met 6-4 en 6-1 van Venus Williams.
Voor de Amerikaanse is het de vierde eindzege op het Londense gras na triomfen in 2000, 2001 en 2005. Haar grandslamteller staat nu op zes (US Open 2000 en 2001).

Venus Williams, het nummer 31 op de WTA-ranking, begon erg sterk aan de finale. Al in de tweede game ging ze door de opslag van Marion Bartoli, 's werelds nummer 19, en forceerde een 3-0 voorsprong. Maar Bartoli vocht net als in de halve finale tegen Henin verbeten terug en bracht de stand weer in evenwicht (3-3). De set ging daarna gelijk op tot 5-4. Toen versierde Williams twee setballen op de service van Bartoli. De eerste kon de Française nog redden, maar daarna was ze eraan voor de moeite: 6-4 na drie kwartier hoogstaand tennis.

Ook in de tweede set nam Venus Williams de beste start. Ze kwam 3-0 voor, waarna Bartoli trachtte het tempo te breken door een medische time-out in te lassen om de blaren aan haar voet te laten verzorgen. Williams profiteerde van de pauze om zich te laten behandelen aan de lies.

Na de onderbreking ging Venus Williams verder op haar elan. Ze brak Bartoli bij 4-1 voor de tweede keer in de set en serveerde vervolgens voor de wedstrijd. Bij 40-15 liet ze nog een eerste matchpunt liggen maar daarna was het wel raak voor de Amerikaanse: 6-1 en een nieuwe titel was een feit.