Apple werkt aan goedkope iPhone

Print
Computergigant Apple werkt aan een goedkope versie van de op 29 juni gelanceerde iPhone. Dat staat in een rapport van JP Morgan, zo bericht de internetnieuwssite Tweakers. JP Morgan ziet in een patentaanvraag van het bedrijf het bewijs.
Het toestelletje, dat nog dit jaar op de markt zou komen, is volgens het rapport gebaseerd op het ontwerp van de iPod nano. De patentaanvraag beschrijft een draagbare telefoon met een draaiwieltje, zoals bij de iPod. In dit geval zou het draaiwieltje echter gebruikt worden om nummers te vormen.

De iPhone is de combinatie van een gsm met de razend populaire iPod. Het toestel kost tussen de 499 en 599 dollar, afhankelijk van de opslagcapaciteit. Het toestel zou in de VS, sinds de lancering op 29 juni, naar schatting al 700.000 keer over de toonbank zijn gegaan.

Later dit jaar is Europa aan de beurt, maar de Financial Times schreef eerder dat de lancering beperkt zou blijven tot Groot-Brittannië, Frankrijk en Duitsland. Pas vanaf 2008 zou dan de rest van het continent en Azië bediend worden.