Kevin Strijbos scoort maximaal

Print
Onze landgenoot Kevin Strijbos heeft in de BK-manche het Waalse Nismes de drie reeksen op een makkelijke manier gewonnen.
Strijbos toonde zich de allerbeste en tegen dit geweld was geen tegenstand opgewassen. Leider in de tussenstand Steve Ramon moest in de drie reeksen lijdzaam toezien hoe zijn teammaat elke ronde de betere was.

Spannend was het in de eerste reeks toen de gebroeders Pourcel Strijbos het vuur aan de schenen legden maar onze landgenoot was bij de pinken, reed enorm attent en haalde het uiteindelijk voor Ramon en Sebastien en Christoph Pourcel. Zo ook in de overige twee reeksen waarin steeds dezelfde hoofrolspelers aan bod kwamen, telkens met Kevin Strijbos als glansrijk winnaar.

Voor de nationale titel komt Kevin Strijbos echter niet meer in aanmerking. Steve Ramon heeft ondertussen na 5 wedstrijden een comfortabele voorsprong opgebouwd van liefst 81 punten en dat kan Strijbos niet meer goedmaken. Voor Ramon volstaat het zowel Sebastien Pourcel als Kevin Strijbos te volgen en dan komt de zaak voor mekaar. Enkel een kwetsuur of een inactiviteit kan nog roet in het eten van Ramon gooien.

Meteen lijkt Strijbos klaar voor het grote werk komende zondag in het Italiaanse Faenza waar de tweede Italiaanse GP dit jaar wordt betwist.