Belgische zege voor Kumpen/Longin in Oschersleben

Print
De Duitse manche van het FIA-GT-kampioenschap op het circuit van Oschersleben werd zondag gewonnen door onze landgenoten Anthony Kumpen en Bert Longin in een Corvette C5R waardoor ze, voor de komende manche in eigen land bij de 24 uren van Spa en 28 en 29 juli, de leiding in de tussenstand in handen nemen.
Kumpen en Longin, die vanuit pole vertrokken -ze waren ruim 7/10e seconde sneller dan de lamborghini Murcielago van het duo Bouchut-Muke, bevestigden die trend tijdens de wedstrijd die ze van start tot aankomst aan de leiding reden. In de tussenstand om het FIA-GT-kampioenschappen leiden Kumpen/Longin met 30 punten voor de Italiaan Tomas Biagi (2) en de Fransman Christophe Bouchut en de Duitser Stefan Mucke met 24 punten. Voor de 24 uren van Spa krijgen Kumpen/Longin het gezelschap van Frédéric Bouvy en Kurt Mollekens.

In Oschersleben stond ook een wedstrijd om de Europacup GT4 op het programma. De zege in de eerste manche ging naar de Spanjaard Gomez in een Nissan 350Z voor de Belgen Maxime Soulet (Porsche Caymann), Eric De Doncker (Ford Mustang) en Guino Kenis (BMW Z4).

De tweede manche werd gewonnen door Eric De Doncker voor de Nissanpiloten Gomez en de Brit Tuckey. Maxime Soulet, vertrokken uit pole-position, staakte de strijd in de 12e van de 18 af te leggen ronden.