Concert Elvis Costello op Blue Note nog niet uitverkocht

Print
Blue Note Records festival, het jazzfestival dat momenteel bezig is in Gent, is nog lang niet uitverkocht. Ook voor de slotavond met Elvis Costello en Allen Toussaint (dinsdag 17 juli) zijn er nog kaarten verkrijgbaar in voorverkoop. Het gerucht dat minstens één van de concertdagen is uitverkocht duikt elk jaar opnieuw op, maar is ook deze keer niet waar.
"Reden van de onrust is ditmaal een administratieve computerfout bij FNAC", zegt festivalorganisator Bertrand Flamang. "Daardoor zou het gerucht gaan dat de "special night" met Elvis Costello uitverkocht is."

Dat is volgens Flamang niet het geval en ook voor alle andere concerten worden steeds enkele honderden tickets ter plaatse verkocht, zodat niemand ontgoocheld moet huiswaarts keren. FNAC zou per ongeluk een quotum hebben ingevoerd op de Costello-tickets. "De computer zorgde ervoor dat in geen enkel FNAC-filiaal nog kaarten voor die slotavond verkocht konden worden", aldus Flamang. "Ik weet het pas sinds deze morgen en het probleem zou al twee dagen aan de gang zijn. Mij is beloofd dat het snel weer verholpen zal zijn."

Het afgelopen weekend mocht het jazzfestival in de Bijloke zo'n 6.000 jazzfans ontvangen. Dat was minder dan verhoopt en daar zat het slechte weer zeker voor iets tussen. Flamang kan naar eigen zeggen bogen op zijn "beste festivalaffiche ooit". Dinsdag/Vandaag is de laatste dag van het luik traditionele jazz. Vanaf woensdag begint "All that Jazz?" met een vraagteken: zeven concertdagen met jongere, fusion-jazz, met invloeden van ver buiten de jazzwereld.

Meer info: www.bluenoterecordsfestival.com, www.fnac.be en www.uitbureau.be. Tickets kosten 25 euro in voorverkoop en 29 euro aan de kassa.