Welk springfield wint première Simpsons-film?

Print
Veertien Amerikaanse plaatsen met de naam Springfield strijden om de première van de eerste bioscoopfilm over The Simpsons. De maker van de gelijknamige animatieserie, Matt Groening, liet de disfunctionele familie Simpsons in een denkbeeldig Springfield wonen. Dat was namelijk de meest voorkomende plaatsnaam in de Verenigde Staten.
Op internet kon de afgelopen dagen worden gestemd op filmpjes die elk van de Springfields 'in de geest van The Simpsons' maakten. Deze week wordt de winnaar bekend. De film gaat op 26 juli in première.

Er deden Springsfields mee uit de staten Colorado, Florida, Illinois, Kentucky, Louisiana, Massachusetts, Michigan, Missouri, Nebraska, New Jersey, Ohio, Oregon, Tennessee en Vermont. In de inzending uit Illinois speelde de algemeen directeur van het plaatselijke energiebedrijf Todd Renfrow de hoofdrol, omdat hij bijzonder lijkt op Montgomery Burns, de vileine directeur van het energiebedrijf in de serie.

In Kentucky bedachten ze dat Groening in een rechtszaak werd verhoord over het feit dat zijn stad naar hún Springfield was vernoemd. En hoewel hij in de serie af en toe flink te grazen wordt genomen, deed senator Edward Kennedy mee aan de inzending uit Massachusetts.

In de serie wordt de kijker vaak in het ongewisse gelaten. 'Springfield, ...', zegt iemand net voor de naam van de staat door een voorbijrijdende trein niet meer hoorbaar is.