Europese concerten Live Earth ook gestart

Print
De concertreeks "Live Earth" heeft zaterdag op zijn ronde van de wereld Europa bereikt. In de loop van de namiddag gingen de concerten in Hamburg, Johannesburg en Londen van start. De reeks begon in Sydney, Tokio en Shanghai.
De concertreeks is een initiatief van de Amerikaanse klimaatgoeroe en voormalige presidentskandidaat Al Gore. Op 24 uur tijd treedt het kruim van de internationale muziekwereld op om mensen te mobiliseren tegen de opwarming van het klimaat.

In de Britse hoofdstad kwamen duizenden muziekliefhebbers naar het Wembley-stadion voor optredens van groepen als Metallica, The Beastie Boys, Duran Duran en Madonna. In Hamburg werd het concert geopend door de Colombiaanse zangeres Shakira. Na haar volgen nog Snoop Dogg, Enrique Iglesias en Yusuf Islam, beter bekend als Cat Stevens.

"Het concert zelf is een goed initiatief om de mensen te mobiliseren voor het klimaatprobleem, maar het peterschap van DaimlerChrysler is verkeerd", zegt Greenpeace Duitsland. "Het maakt producten die slecht zijn voor het milieu."

Zaterdag volgen nog concerten in New York, Washington en Rio de Janeiro. In totaal worden zaterdag naar aanleiding van Live Earth zevenduizend evenementen georganiseerd, zoals nog een miniconcert op Antarctica. Ook in Kyoto, bekend van het gelijknamige klimaatplan dat in 2005 in voege trad, waren er optredens.

De Live Earth-concerten worden wereldwijd op televisie uitgezonden.