Geen Knut-show meer

Print
De Zoo van Berlijn heeft zondag een einde gemaakt aan zijn "Knut-show". Voortaan zal de ijsbeer geen twee keer per dag meer met zijn pleegvader Thomas Dörflein optreden. Heiner Klös, verantwoordelijke voor de beren bevestigde zondagavond het bericht dat maandag in de "Berliner Kuriers" verschijnt.
Knut zal wel nog bij de berenrotsen te zien zijn. "Daar voelt hij zich kiplekker", zegt Klös.


Daarmee beëindigt de Zoo na drieënenhalve maand de grote drukte om het eens kleine beertje. Knut is ondertussen geen baby meer, maar een sterke jongeman van 7 maanden die 50 kilo weegt. Hij werd na zijn geboorte op 5 december door zijn ijsbeermoeder verstoten. Dörflein gaf hem sindsdan de fles, maar er ontstond ophef nadat enkele dierenbeschermers hadden gezegd dat het niet goed was een ijsbeer, die een roofdier is, te laten wennen aan mensen en dat het schattige beertje beter gedood kon worden.

Door de controverse lokte Knut elke dag honderden bezoekers en deed hij de kassa rinkelen. Samen met zijn verzorger verscheen hij twee keer per dag voor de toeschouwers en speelde hij met een bal, dartelde in het water of wentelde hij zich in de modder. Donderdag werd een Nederlands echtpaar verwelkomd als de miljoenste bezoeker van Knut.

Maar voortaan is hij dus te observeren bij de berenrotsen. Dörflein ontving al brieven van teleurgestelde fans.