Geen bezoekrecht voor vader die zoon met stieren liet rennen

Print
In Spanje is een vader dinsdag zijn bezoekrecht ontnomen, omdat hij zijn 10-jarige zoon heeft laten meedoen aan de stierenrennen in Pamplona.
De Spaanse televisie zond vorige week beelden uit waarop te zien is hoe de jongen samen met zijn vader lachend voor een stel stieren uitrent. Deze beelden riepen de woede op van de autoriteiten van Pamplona en bovendien van de moeder van de jongen. De minimumleeftijd voor deelname aan de stierenrennen, die ieder jaar ter ere van het San Fermin-festival worden gehouden, bedraagt achttien jaar.

De jongen werd geïnterviewd door de nationale televisiezender en ook verschillende kranten besteedden aandacht aan de zaak. De moeder stapte vervolgens naar de politie om haar ex-man ter verantwoording te laten roepen. Een rechter in Fuenlabrada, ten zuidoosten van Madrid, ontnam de man dinsdag zijn bezoekrecht omdat hij het leven van zijn zoon in gevaar heeft gebracht. Van de gemeente Pamplona kreeg hij een boete van 150 euro opgelegd. De vader zou tegen gemeentepersoneel hebben gezegd dat hij het plan had opgevat om met zijn zoon aan stierenrennen in heel Spanje deel te nemen.

Ieder jaar wordt tijdens het evenement in Pamplona wel een aantal deelnemers op de hoorns genomen. Sinds 1924 zijn bij de stierenrennen dertien mensen om het leven gekomen. Het laatste dodelijke slachtoffer was een 22-jarige Amerikaan in 1995.