Australische politie op terrorismeonderzoek in India

Print
De Australische politie heeft haar onderzoek naar de van terrorisme in Groot-Brittannië verdachte Indiase arts Muhammad Haneef uitgebreid tot India. Een rechercheur is naar Bangalore gestuurd, waar de familie van Haneef woont. De 27-jarige arts, die vorig jaar uit Groot-Brittannië naar Australië emigreerde, werd kort na de mislukte aanslagen in Londen en Glasgow op 2 juli gearresteerd toen hij schijnbaar halsoverkop met een enkele reis naar India wilde vliegen.
Een rechter verlengde maandag de voorlopige hechtenis van Haneef met twee dagen, drie dagen minder dan waar de politie om had gevraagd. De politie zei zo nodig om een nieuwe verlenging te zullen vragen. Procureur-generaal Philip Ruddock zei dat het onderzoek om mogelijke banden tussen Haneef en de in Groot-Brittannië aangehouden verdachten aan het licht te brengen veel tijd vergt.

Haneef is de enige van de acht verdachten, die allen als arts of anderszins in de medische sector werkzaam zijn, die buiten Groot-Brittannië is aangehouden.