Indiase politie zoekt twaalf terreurverdachten

Print
De Indiase politie zoekt in de Zuid-Indiase stad Bangalore naar twaalf verdachten in het kader van het onderzoek naar de mislukte aanslagen in Groot-Brittannië. Dat meldt de Indiase pers zondag. Drie verdachten die al zijn opgepakt, zijn afkomstig uit Bangalore.
Volgens de Indiase editie van Sunday Times zoeken de speurders naar twaalf verdachten op basis van het rijbewijs van Kafeel Ahmed, een man uit Bangalore die op 30 juni met zijn auto inreed op een terminal op de luchthaven van Glasgow, in Schotland. Hij ligt nog altijd in het ziekenhuis met ernstige verwondingen.

De onderzoekers gaan na of er in Bangalore valse rijbewijzen werden gemaakt die gebruikt werden bij de mislukte aanslagen, zo schrijft de krant op basis van anonieme politiebronnen.

In het kader van het onderzoek zijn al drie mannen uit Bangalore opgepakt. Het gaat om de arts Mohammed Haneef, opgepakt in Australië, arts Sabeel Ahmed en diens broer Kafeel Ahmed, een luchtvaartingenieur.

Volgens The Hindu toonde Kafeel Ahmed veel interesse in het maken van explosieven voor hij op 5 mei naar Groot-Brittannië vertrok. Kort na zijn aankomst zou hij materiaal hebben gekocht om auto's te laten ontploffen, stelt de krant op gezag van anonieme bronnen bij de inlichtingendiensten.