Kafeel Ahmed geïdentificeerd door zijn vader

Print
Kafeel Ahmed, de bestuurder van de auto die op 30 juni inreed op een terminal op de luchthaven van Glasgow, is geïdentificeerd door zijn vader. Dat meldt de Times of India zaterdag.
"Het is mijn zoon Kafeel Ahmed die in het ziekenhuis ligt met brandwonden", zo verklaarde Maqbool Ahmed, een gepensioneerde professor geneeskunde. "Mijn andere zoon, Sabeel, stelt het goed en heeft de toestemming ons elke dag te bellen". Sabeel Ahmed is een arts die eveneens in verdenking is gesteld in verband met de mislukte aanslagen in Londen en Glasgow.

Kafeel Ahmed is een 27-jarige Indiër die afkomstig is uit Bangalore. Hij is ingenieur en beschikt over een Brits doctoraatsdiploma. Kafeel Ahmed zat aan het stuur van de auto die op 30 juni de ingang van een terminal in Glasgow ramde en ligt nu zwaar verbrand in een Brits ziekenhuis. Ooggetuigen zagen hoe hij zich met benzine overgoot vooraleer te worden aangehouden.

De passagier van de terreinwagen, de Iraakse arts Bilal Abdulla, is vrijdag in beschuldiging gesteld en moest zaterdagmorgen voor de rechter verschijnen.