Rudi Carrell begraaft zijn vrouw in de tuin

BREMEN -

A.G.

BR>In een gesprek met Bild am Sonntag heeft Rudi Carrell (65) aangekondigd dat hij zijn eind februari overleden vrouw Anke in zijn tuin zal begraven. Hij heeft het gemeentebestuur van zijn woonplaats Wachendorf gevraagd of hij de urne met haar as op haar lievelingsplekje in het park achter zijn villa mag bijzetten. Toen hij het hectaren grote landgoed kocht, stonden daar al vier grafstenen uit 1650.

Anke Bobbert is 59 jaar geworden. In 1974 trouwde ze met Rudi Carrell. Het was het tweede huwelijk van de naar Duitsland uitgeweken Nederlandse televisiemaker. Na de geboorte van hun zoon Alexander (22) werd Anke getroffen door reuma. Machteloos moest Carrell toezien hoe ze jarenlang werd geplaagd door helse pijnen en zich na verloop van tijd slechts met moeite in een rolstoel kon bewegen. Over heel de wereld zocht hij specialisten om zijn doodzieke vrouw te helpen. Het mocht niet baten. Massa's pijnstillers slikkend, heeft uiteindelijk haar hart begeven.

Het is een publiek geheim dat Rudi Carrell sedert 1986 - met medeweten van zijn echtgenote - een relatie had met Susanne Hoffmann (42). Maar nooit wou hij van Anke scheiden. «Zo'n zieke vrouw laat je niet in de steek,» zei hij altijd.