Harold Meyssen debuteert in Oostenrijkse competitie: "Niveau is hetzelfde"

Print
Zaterdag is ook de Oostenrijkse competitie hervat na een winterpauze van 3 maanden. Naast Jan-Pieter Martens bij Sturm Graz is met Harold Meyssen sinds kort nog een Limburger actief in de Bundesliga. Harold Meyssen wisselde immers Eendracht Aalst voor Austria Salzburg.
BR>"Sportief gezien, werd het voor ons geen meevaller vermits we bij Grazer AK met 2-0 de boot ingingen," zo begon Harold Meyssen gisterenmiddag het verhaal van zijn debuut. "We domineerden vrijwel de hele partij maar lieten een achttal dikke doelkansen onbenut. Vooral Toni Polster, die na 13 jaar opnieuw voor een Oostenrijkse club speelt, liet heelwat mogelijkheden onbenut. De scheidsrechter speelde echter een sleutelrol in dit treffen. Eerst bestrafte hij een handsbal van de Grazer-doelman met slechts een gele kaart, later in de wedstrijd weigerde hij Salzburg een glasheldere strafschop. Tegen het spelbeeld in opende Amerhauser voor de thuisploeg de score. In de slotminuut bracht de Nigeriaan Akwuegbu op de counter de eindcijfers op het bord."
"Het Oostenrijkse voetbal kan best de vergelijking met het Belgische voetbal doorstaan. Het niveau is vrijwel hetzelfde. Hoewel men na afloop tevreden was over mijn debuut als verdedigende middenvelder, was ik toch wat teleurgesteld. Ik kreeg immers net voor de rust een trap op mijn linkerknie en kon na rust niet meer verder. Vanochtend genoot ik verzorging en deed wat aquajogging. Van de medische staf mag ik dinsdag de training hernemen. Tegen Linz zaterdag wil ik er zeker bijlopen. Austria Salzburg kan zich met de ambitie voor Europees voetbal geen verder puntenverlies veroorloven."

Jan-Pieter Martens


Voor Jan-Pieter Martens verliep de start van de terugronde beter. Sturm Graz, derde in de rangschikking, behaalde zondagmiddag in de topper bij koploper FC Tirol Innsbruck een verdiend gelijkspel (1-1). De kloof tussen beide clubs blijft zo 3 punten. "We mogen niet ontevreden zijn met dat ene punt want Sturm ging door blessures erg gehandicapt van start," zo meldde Martens, die in de basis startte, gisterenavond vanuit Innsbruck. "Wel kwamen de nieuwelingen, de Uruguyaan Fleurquin en de Kroaat Juran, aan de aftrap. In de eerste helft lieten Juran en Schopp enkele kansen onbenut. Na de rust was de partij meer gelijkopgaand. Een kwartier voor tijd bracht Gilewicz Tirol op voorsprong. Gelukkig voor ons zorgde Prilasnig drie minuten voor tijd voor de gelijkmaker. Scheidsrechter Benkö, die naar Euro 2000 gaat, toonde zich echt partijdig voor Tirol."
"Met nog 13 wedstrijden voor de boeg geven we beslist de moed niet op om de landstitel te verlengen en een nieuwe Champions League-deelname af te dwingen. We tellen een achterstand van 3 punten op Rapid Wien, dat gisteren de stadsderby tegen Austria (1-0) won, en ook 3 op Innsbruck, dat nog één wedstrijd mag inhalen op het veld van Lustenau. Veel is dat niet. Als je ziet dat vanmiddag bij Sturm Graz 3 internationals op de bank zaten, dan weet je dat de concurrentie hier enorm is. Het blijft elke dag knokken voor een basisplaats."