David Paas tekent voor vier jaar bij Racing Genk

David Paas speelt volgend seizoen voor landskampioen Racing Genk. De 29-jarige rijzige spits van Harelbeke bereikte gisterennamiddag na vier uur onderhandelen in het bijzijn van manager Paul Stefani een overeenkomst met de Genkse clubleiding over een vierjarige verbintenis. Met het inhalen van David Paas komt Racing Genk een eerder gemaakte belofte na dat het bij de sportieve uitbouw prioriteit wil geven aan binnenlands talent.

Erik DE GRUYTER

BR>

De transfer van David Paas was één van de gemakkelijkste bevallingen waar

vroedvrouw

Racing Genk zich ooit over mocht ontfermen. Het financieel kwakkelende Harelbeke maakte er nooit een geheim van dat het zijn topschutter te gelde wilde maken. Bovendien stond in een vorige verbintenis van Paas dat hij aan een welbepaald bedrag (20 miljoen, nvdr) Harelbeke kon verlaten. In vergelijking met Josip Skoko, waarvoor Genk aan Hajduk Split ruim 50 miljoen neertelde, kondigde David Paas zich bijgevolg als een

gunstkoopje

aan. Nauwelijks tweemaal zaten alle betrokken partijen aan tafel vooraleer alles beklonken was.

«Dat David Paas tegen een bepaald bedrag weg kon bij Harelbeke, heeft het allemaal iets gemakkeljker gemaakt», gaf voorzitter Edgard Troonbeeckx gisterenavond op een inderhaast geplande persconferentie toe. «Wij zijn ervan overtuigd dat David in ons spelconcept een meerwaarde zal vormen. Dat wij erin slaagden om een Limburgse topspeler naar hier te halen, geeft deze transfer een meerwaarde.»

David Paas, die met zijn zeventien doelpunten ook uit Engelse hoek concrete belangstelling genoot van Wimbledon en Leicester City, had naar eigen zeggen weinig moeite om de lucratieve aanbiedingen van over de plas naast zich neer te leggen.

«Als het financiële van doorslaggevende aard was, dan had ik voor Engeland moeten kiezen», lachte een ontspannen David Paas alvorens met het Genkse bestuur even te gaan

klinken

in het themacafé. «Voor mij is dit een transfer van het hart. Als knaap supporterde ik zowel voor Winterslag als voor Waterschei. Toen ik bij Tongeren speelde, polste Enver Alisic me ook al eens voor een overgang. En net voor ik naar Guimaraes vertrok, trok Aimé Anthuenis aan de mouw. Derde keer, goed keer blijkbaar. Vergelijk het met de liefde voor een vrouw. Emoties staan dan op de eerste plaats. Met Genk doe ik ook toekomstgericht een goeie zaak. Dit is een topclub. Dat heb ik al geproefd. Genk wil constant bij de top-vijf horen.»

Na Verbroedering Maasmechelen, Patro Eisden, SK Tongeren, Aalst, Guimaraes en Harelbeke is rasechte Maasmechelaar David Paas straks bij Genk aan zijn zoveelste verhuis toe. Voorzitter Edgard Troonbeeckx liet uitschijnen dat het na de

snelle

transfers van het duo Skoko-Paas slechts even windstil zal blijven.

«Het zal niet bij Skoko en Paas blijven», beloofde de Genkse praeses. «We willen sportief voor volgend seizoen nog verder uitbouwen. Zowat in alle geledingen zal er nog versterking bijkomen.»