'Moslimfundamentalisten geïnfiltreerd in Britse politie'

Print
Volgens de Britse krant Daily Mail zijn zeker acht mensen die banden hebben met moslimfundamentalisten, onder andere met het terreurnetwerk al-Qaïda, geïnfiltreerd in de Britse politie. De krant beroept zich op de inlichtingendiensten.
Volgens de krant heeft de binnenlandse inlichtingendienst MI5 een geheim document opgesteld met de namen van de extremisten die aan het werk zouden zijn voor onder ander Scotland Yard.

Sommigen zouden zijn opgeleid in trainingskampen in Afghanistan of Pakistan, anderen zouden banden hebben met radicale imams en websites consulteren waar wordt opgeroepen tot de jihad, aldus de Daily Mail, die erop wijst dat nog geen enkele van hen tot nu toe ontslagen is.

Op 29 juni werd volgens de krant de tweede bomauto in Londen geplaatst op de plek langswaar de mensen zouden geëvacueerd worden en de hulpdiensten zich zouden opstellen indien de eerste bomauto ontploft was.

Het onderzoek naar de mislukte aanslagen in Londen en Glasgow toonde al aan dat er zich onder de verdachten artsen bevinden die werken voor de gezondheidsdiensten van de Britse overheid. Premier Gordon Brown kondigde daarna aan dat de controle op migranten die in Groot-Brittannië willen werken, verscherpt zal worden.

Een woordvoerder van de Londense politie gaf te kennen dat al het politiepersoneel gescreend wordt bij aanwerving en daarna, maar zei dat er indien nodig verder onderzoek zou volgen.