Brazilië en Uruguay naar halve finales Copa America

Print
Brazilië en Uruguay hebben zich zaterdag in Venezuela op een spectaculaire manier geplaatst voor de halve finales van de Copa America, het Zuid-Amerikaanse voetbalkampioenschap voor landenteams.
De twee landen scoorden in de kwartfinales samen liefst 10 doelpunten. Brazilië won in Puerto La Cruz met 6-1 van Chili, Uruguay haalde het in San Cristobal met 1-4 van het gastland Venezuela, dat voor de eerste keer in de geschiedenis de kwartfinales had kunnen bereiken. Dinsdag nemen de twee het in de halve finales tegen elkaar op.

Titelverdediger Brazilië kon voor het eerst op dit toernooi weer schitteren. Na 17 minuten moest Chili al een eerste doelpunt slikken via Juan. Wat volgde was een echte doelpuntenkermis. Julio Baptista (23), Robinho (28, 50), Josué (69) et Vagner Love (85) diepten de score uit. Suazo lukte in de 76e minuut de eerredder.

In de andere kwartfinale maakte ook Uruguay indruk. Het land had zich pas als beste derde van de poulefase kunnen plaatsen voor de kwartfinales, maar speelde zaterdag erg bevrijd. Diego Forlan opende (39) en sloot de score (90+2). Tussenin vonden ook Pablo Garcia (65) en Cristian Rodriguez (87) de weg naar het doel. De Venezolaanse vedette Arango had in de 41e minuut de gelijkmaker gescoord.

De andere kwartfinales, Mexico-Paraguay en Argentinië-Peru, worden zondagavond afgewerkt.