Vakantie-uittocht verloopt rustig

Print
De vakantie-uittocht is begonnen, maar op de Belgische wegen blijft de aangekondigde drukte uit. Dat melden de automobilistenvereniging VAB en de reisbijstandsverlener Touring zaterdag. Vlaamse en Nederlandse vakantiegangers hebben hun "gezond verstand" gebruikt en het reisadvies goed opgevolgd, zegt VAB. Op de Franse en Duitse wegen zijn er wel files richting zuiden.
Vooral in Frankrijk is het erg druk. In totaal staat er tot dusver zowat 500 km file. "Het mooie weer lokt vandaag heel wat meer automobilisten de weg op dan voorzien", zegt VAB. Op de A10 Parijs-Bordeaux staat in totaal 89 km file en op de A7 moeten automobilisten rekening houden met 86 km file, aldus Touring. Op de A9 Orange-Spanje staat er 31 km file ter hoogte van Montpellier door een ongeval.

In Duitsland is het vooral bumperrijden tussen München en de Oostenrijkse grens.

In Zwitserland is er twee tot drie uur wachttijd aan de Gotthardtunnel en aan de grenspost in Chiasso staat 4 km file. In Oostenrijk is het op de A10 Salzburg-Villach blokrijden voor de Tauerntunnel en staat er een file ter hoogte van de tunnel. Ook ter hoogte van Spital staat er een tiental kilometer file en aan de grensovergang in Nickelsdorf, richting Hongarije, is er een wachttijd van een half uur.

Op de Belgische wegen was het aanschuiven richting kust tussen Drongen en Nevele, maar intussen zijn die problemen voorbij. VAB waarschuwt dat het ook morgenvoormiddag nog erg druk kan worden in de richting van de kust.