Vrachtwagen verongelukt in Diegem

Print
Het zal nog zeker een viertal uur duren voor de Woluwelaan in Diegem, naast de Brusselse Buitenring, weer vrijgemaakt is voor het verkeer. Dat meldt de brandweer van Zaventem zaterdag. Een vrachtwagen geladen met gevaarlijke producten is daar in de berm terecht gekomen en de lading ligt verspreid over het wegdek. Door het ongeval kan de luchthaven Brussels Airport niet bereikt worden vanaf de Buitenring.
Het ongeval gebeurde omstreeks 06.00 uur op de Woluwelaan. Die verbindt de Brusselse Buitenring met Diegem, Zaventem en de A201 die naar de luchthaven leidt. In nog onduidelijke omstandigheden kwam de vrachtwagen in de zijberm terecht. De bestuurder raakte daarbij gewond maar verkeert niet in levensgevaar.

Door het ongeval raakten wel brokstukken van het voertuig over het wegdek verspreid. Bovendien verloor de truck een deel van zijn lading. Volgens de lokale brandweer gaat het om gevaarlijke producten waarvan de juiste samenstelling nog niet bekend is. Alleszins moeten ze met de nodige voorzichtigheid opgeruimd worden vooraleer de truck kan getakeld worden. Dat zou nog een viertal uur in beslag nemen.

Tot zolang kan het verkeer op de Buitenring, dat uit de richting van Tervuren komt, de luchthaven Brussels Airport niet bereiken via de Woluwelaan. De verkeerspolitie raadt de bestuurders aan de E19 naar Antwerpen te nemen tot in Vilvoorde en daar terug te keren om via de Binnenring naar de luchthaven te rijden. Rond 08.00 uur was er op de Buitenring nog weinig verkeer zodat er nog geen file ontstaan was, aldus nog de verkeerspolitie.