Echtgenote schildert Frank Vandenbroucke af als 'verslaafd, agressief wrak'

Sarah Pinacci wil definitief weg van Frank Vandenbroucke. Uit puur lijfsbehoud, zo blijkt uit een interview dat de (ex-)vrouw van de renner aan de Italiaanse sportkrant La Gazzetta dello Sport gaf.

ssimons

BR> “Frank slikte amfetamines, cocaïne en slaapmiddelen. Hij werd gewelddadig, slecht van inborst, agressief. Hij heeft me meerdere keren geslagen. Ik ben letterlijk naar mijn ouders gevlucht. En nu is het afgelopen. Definitief.”

In oktober 2000 traden Frank Vandenbroucke en zijn Italiaanse verloofde Sarah Pinacci in het huwelijk. Het begin van een stormachtige relatie, met veel vallen en opstaan. De Italiaanse liet VdB al een paar keer eerder zitten, maar keerde telkens toch op haar stappen terug. Dat doet het voormalige model nu niet meer. Drie weken geleden zette Sarah definitief een punt achter de relatie. Maar omdat VdB’s ploegleider Palmiro Masciarelli haar in de Italiaanse pers als een kil persoon had afgeschilderd, wilde Pinacci haar versie van de feiten kwijt. En het portret dat ze van haar (ex-)echtgenoot schildert, is bepaald niet fraai.

Hel

“Ik pik het niet dat Frank na zijn zelfmoordpoging als een slachtoffer wordt afgeschilderd. De mensen die de voorbije jaren het meeste hebben geleden zijn mijn dochter Margaux en ik. Zij heeft de laatste tijd dingen moeten meemaken die een meisje van vijf helemaal niet hoort te zien. Mijn huwelijk is een mentale uitputtingsslag geweest, en nu ben ik óp. Zeven jaar heb ik in de hel geleefd. Ik heb de procedure tot echtscheiding ingeleid, en ik wil verder met mijn leven.”

Sarah Pinacci omschrijft haar echtgenoot als een verslaafde, een man die haar sloeg en die haar en haar familie met de dood bedreigd heeft. “Tijdens de voorbije jaren is er sprake geweest van systematisch gebruik van drugs. Amfetamine, cocaïne, en grote hoeveelheden slaapmiddelen. Nadien volgden er steevast gewelddadige buien, momenten waarin Frank gemeen en agressief was. Hij sloeg me ook, ja. Ik heb die zaken nooit gemeld aan de politie. Maar ik had angst. Voor mezelf. En voor mijn dochter. Ik ging telkens opnieuw terug naar huis, omdat ik schrik had voor zijn reactie als ik zou opstappen. Hij probeerde me altijd opnieuw over de streep te halen door beloften te doen, maar als dat niet snel genoeg lukte naar zijn zin ging hij over tot bedreigingen. Elke keer beloofde hij beterschap. En soms lukte dat, twee, drie maanden lang. Langer duurde dat nooit.”

Dolgedraaid

Toen Frank haar via de gsm van Mimmo (de neef van Acqua & Sapone-manager Maschiarelli die VdB woensdag bewusteloos aantrof in zijn huis, nvdr) liet weten dat hij zelfmoord wilde plegen, haalde Pinacci aanvankelijk de schouders op. “Ik dacht dat dit het zoveelste plannetje van Frank was om me onder druk te zetten. Vorige maandag was hij al opgedaagd voor het huis van mijn ouders, de plek waar ik met Margaux verbleef. Hij was compleet dolgedraaid. Hij wilde stenen naar het huis gooien. Mijn familie belde de politie, maar Frank ontsnapte. En toen kwam dat sms’je. Een poging om nog maar eens de schuld in mijn schoenen te schuiven.”

VdB is een grootverdiener geweest, tijdens een flink stuk van zijn carrière. Van die opgebouwde som blijft volgens Sarah Pinacci niks meer over. “Hij heeft alles over de balk gegooid. Op onze gemeenschappelijke rekening stond alleen het bedrag dat hij van Acqua & Sapone kreeg. Maandelijks 1.000 à 1.200 euro. Net genoeg om de huur van het huis te betalen. Nu moet ik terugvallen op de steun van mijn ouders om te kunnen leven.”

En toch... Toch brandt Sarah Pinacci de man die ze eens zo graag heeft gezien niet helemaal af. “Wanneer Frank helder van geest was, was hij echt een goeie vader. Daarom ontzeg ik hem zelfs nu het recht niet om Margaux te blijven bezoeken. Ik wil alleen maar dat ik niet meer in de buurt ben als hij dat doet. Hoe het nu met hem verder moet, is mijn zaak niet meer. Ik geloof niet meer in een terugkeer als renner. Dat heeft hij dikwijls genoeg geprobeerd. Hij trainde, bereidde zich gewetensvol voor op een bepaalde periode, maar wanneer die wedstrijden naderden, verzon hij telkens opnieuw een ander excuus. Geloof me, alles wat ik nu wil is een sereen leven. Na wat Margaux en ik hebben moeten doorstaan, hebben we daar recht op. En wat Frank betreft: het lukt me niet meer om begrip op te brengen. Dat is voorbij.”

Aangeboden door onze partners