Duitse Wielerbond schorst nationale beloftentrainer

Print
De Duitse Wielerbond (BDR) maakte donderdag bekend dat ze Peter Weibel, de nationale beloftencoach, voorlopig schorst. De man wordt ervan beschuldigd in de jaren '80 doping te hebben bezorgd aan renners.
"De BDR beschikt over verschillende versies over de gebeurtenissen in de jaren '80. Daarom moeten wel met de hulp van de onafhankelijke commissie, die vorige week op poten werd gezet, verder onderzoek voeren", legde de BDR uit in een persbericht.

Weibel, die al directeur was van het Duitse amateurteam toen Jan Ullrich wereldkampioen werd in 1993, werd door twee ex-renners in opspraak gebracht. Jörg Müller en Christian Henn beschuldigden de 56-jarige Weibel en bondsdokter Georg Huber, die vorige week al werd geschorst, ervan hen anabolica te hebben gegeven in de jaren '80.

Huber, als arts verboden aan het Universitaire Ziekenhuis van Freiburg, gaf toe aan dopinggebruik te hebben meegewerkt: hij moest al zijn functies binnen de Duitse sport opgeven, onder meer binnen het Duits Olympisch Comité.